Csokis-mazsolás kuglóf

2010. szeptember 26., vasárnap

Amire szükséged lesz:

30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás (ha kicsik, legyen 6 db)
1 kávéskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
20 dkg mazsola vagy más apróra vágott aszalt gyümölcs

a bevonóhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 kis pohár joghurt vagy tejföl
8 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 kávéskanál vanília aroma

Elkészítés:

A szobameleg vajat 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával keverd habosra. A tojások fehérjét verd keményre, mikor már majdnem kész, add hozzá a maradék cukrot. Egy harmadik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a mazsolával. Először a lisztkeveréket add a vajkrémhez, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot.

Kivajazott, lisztezett kuglófformában, előmelegített sütőben (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 1 órán át süsd. Elkészültét egy beleszúrt hústűvel ellenőrizheted - ha nem tapad rá a tészta, akkor jó.

Mikor megsült, a kuglófformát borítsd vágódeszkára vagy süteményrácsra és takard le egy nedves konyharuhával. Ez segít, hogy egyben kijöjjön a kuglóf a formából.

Közben készítsd el a csokikrémet a Joghurtos csokitortánál leírtak szerint és ha kihűlt a sütemény, vond be vele.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino