Amire szükséged lesz:
30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás (ha kicsik, legyen 6 db)
1 kávéskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
20 dkg mazsola vagy más apróra vágott aszalt gyümölcs
a bevonóhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 kis pohár joghurt vagy tejföl
8 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 kávéskanál vanília aroma
Elkészítés:
A szobameleg vajat 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával keverd habosra. A tojások fehérjét verd keményre, mikor már majdnem kész, add hozzá a maradék cukrot. Egy harmadik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a mazsolával. Először a lisztkeveréket add a vajkrémhez, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot.
Kivajazott, lisztezett kuglófformában, előmelegített sütőben (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 1 órán át süsd. Elkészültét egy beleszúrt hústűvel ellenőrizheted - ha nem tapad rá a tészta, akkor jó.
Mikor megsült, a kuglófformát borítsd vágódeszkára vagy süteményrácsra és takard le egy nedves konyharuhával. Ez segít, hogy egyben kijöjjön a kuglóf a formából.
Közben készítsd el a csokikrémet a Joghurtos csokitortánál leírtak szerint és ha kihűlt a sütemény, vond be vele.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése