Amire szükséged lesz:
kb. 70 dkg szűzpecsenye (2 db)
só
bors
4 körte
5 dkg friss gyömbér
3 teáskanál barna cukor
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint egy kisebb csilipaprika vagy csiliszálak
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst mosd meg alaposan és vágd 1,5-2 ujjnyi szeletekre. Az érméket sózd-borsozd és tedd félre egy tányéron.
A körtét hámozd meg és vágd 1 centis szeletekre. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a gyömbért hámozd meg és reszeld le. Egy nagyobb serpenyőbe tegyél olajat, fonnyaszd meg a hagymát, tedd hozzá a fokhagymát, a reszelt gyömbért és ha igazán csípősen szereted, a csilit is. Pár percig pirítsd a fűszereket, majd add hozzá a körtét és szórd meg a cukorral. Fedő alatt párold puhára.
A szűzérméket forró olajban süsd 3-4 percig mindkét oldalon. Ha kész, tálald a körtével és ízlés szerint burgonyapürével vagy egyben főtt burgonyával.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése