Sárgaborsó főzelék diétásan (rántás nélkül)

2010. november 28., vasárnap

Amire szükséged lesz:

25 dkg sárgaborsó
2 szál sárgarépa
3 szál újhagyma vagy 1 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 evőkanál vegamix ételízesítő

bors
olaj

Elkészítés

A sárgaborsót válogasd át, mosd meg és áztasd be egy éjszakára. A legjobb, ha forró, enyhén sós vizet öntesz rá és nem feded le, így megelőzhető, hogy a főzelék később felfúvódást okozzon.
Másnap öntsd le róla a vizet, öblítsd át alaposan. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg az olajon a fokhagymával együtt. Add hozzá a hámozott és felkockázott sárgarépát, majd folyamatosan kevergetve párold 4-5 percig. Ekkor öntsd bele a borsót, add hozzá az ételízesítőt és a babérleveleket, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzd puhára. Mikor kész sózd, borsozd, forralj rajta egyet és zárd el a tüzet alatta. A felét kanalazd turmixgépbe és pépesítsd össze, majd keverd össze a maradék főzelékkel (ha szereted egészen pürésítve, akkor nyugodtan összeturmixolhatod az egészet).

Tálald lisztbe forgatott, pirított hagymakarikákkal. Esetleg köretnek sült hús mellé.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino