Töltött padlizsán

2010. szeptember 5., vasárnap

Amire szükséged lesz:

2 közepes padlizsán (kb. 1kg)
0,5 kg darált hús
20 dkg reszelt sajt
egy nagy doboz tejföl fele
1 tojás
1 közepes fej hagyma
olaj

bors
rozmaring
kakukkfű

Elkészítés:


Mosd meg alaposan a padlizsánokat, vágd hosszában ketté őket, majd kapard ki a belsejüket úgy, hogy azért maradjon egy kb. kisujjnyi rész a héján belül. A kikapart részt kockázd fel és tedd félre egy tálba. A padlizsánok belsejét sózd be.
Vágd apróra a hagymát, forrósíts olajat egy nagyobb serpenyőben és üvegezd meg rajta a hagymát. Add hozzá a darált húst, fűszerezd és párold puhára. Mikor majdnem kész, add hozzá a felkockázott padlizsánt és párold további 5 percig.
Melegítsd elő a sütőt 180C-ra (ha elektromos, alsó-felső sütést válassz), közben töröld ki papírtörlővel a kivájt padlizsánokat, tedd őket tepsibe vagy jénaiba és töltsd meg a hússal. Locsold meg tejföl-tojás keverékkel és szórj a tetejére bőven reszelt sajtot.
Told a sütőbe és fél óra alatt süsd készre.

Tálald kenyérrel és friss salátával.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino