Tejszínes tökragu

2010. július 25., vasárnap

Amire szükséged lesz:

2 kisebb tök
2 kis sárgarépa
egy csomó újhagyma
2 dl bulgur
3 dl tejszín
5-6 szál friss tárkony

bors
forró víz
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tököt és a répát hámozd meg és kockázd fel. Vágd apróra a hagymát és egy wokban vagy lábosban fonnyaszd meg az olajon. Add hozzá a felaprított zöldséget és fedő alatt párold puhára. Közben a bulgurt tedd egy kis tálba és öntsd le forró vízzel, hogy bőven ellepje - erre is tegyél fedőt. Mikor a zöldség megpuhult, sózd, borsozd, keverd bele a bulgurt (ha van még rajta víz, amit nem szívott fel, azt öntsd le) és add hozzá a tejszínt meg az apróra vágott tárkonyt. Főzd még 4-5 percig és tálalhatod.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino