Amire szükséged lesz:
1 csontos csirkemell
4 csirkemáj (akár szívvel együtt)
1 nagy fej vöröshagyma
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér zölddel együtt
15 dkg zöldborsó
20 dkg friss vagy 25 g szárított gomba
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
2-3 karika citrom
2 nagy babérlevél
só
bors
2 teáskanál szárított tárkony
4-5 szál friss tárkony
1,5 l forró víz
Elkészítés:
Fejtsd le a csontról a melle húsát: a bőrét dobd ki, a csontot tedd félre, a húst pedig kockázd fel. Vágd apróra a hagymát, tisztítsd meg és karikázd fel a répákat. Ha szárított gombád van, áztasd be egy kevés langyos vízbe. Egy leveses fazékba tegyél 2 evőkanál olajat, üvegezd meg a hagymát, majd tedd rá a felkockázott húst. Pirítsd 1-2 percig, majd add hozzá a répákat és a zöldborsót, illetve a friss gombát. A zöldséget is pirítsd pár percig, aztán hintsd meg liszttel és öntsd fel a forró vízzel. Ha szárított gombával dolgozol, azt most tedd bele. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel és szárított tárkonnyal, tedd bele a citromkarikákat, a 3-4 darabba vágott májat, végül a mellcsontot is.
Főzd addig, míg a hozzávalók meg nem puhulnak (vigyázz, nehogy a zöldség túlfőjön). Ha kész, vedd ki belőle a a csontot, keverd bele a tejszínt és a tejfölt, végül forrald fel. Apróra vágott friss tárkonnyal és petrezselyemmel tálald.
Ha gondolod, tégy bele galuskát, de nagyon finom friss kenyérrel is.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése