Kapros-túrós mangold felfújt krumpli ágyon

2013. augusztus 23., péntek

Amire szükséged lesz: 

4 közepes krumpli
30 dkg mangold
3 tojás
25 dkg tehén túró
bors
kapor

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg, majd tisztítsd meg és karikázd fel. A mangoldot pár percre tedd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
Egy mélyebb tálba nyomkodd szét villával a túrót, ízlés szerint fűszerezd és keverd bele a tojások sárgáját. A mangoldot vágd fel és keverd azt is bele, majd óvatosan forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét.
Olajozz ki egy tűzálló tálat és béleld ki a felkarikázott krumplival, egyenletesen oszlasd el rajta a masszát és közepes lángon előmelegített sütőben süsd fél órát (elektromos sütőnél használd az alsó-felső sütést 200 C°-on és tedd a tálat felülről a második szintre).




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino