4 közepes krumpli
30 dkg mangold
3 tojás
25 dkg tehén túró
só
bors
kapor
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, majd tisztítsd meg és karikázd fel. A mangoldot pár percre tedd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
Egy mélyebb tálba nyomkodd szét villával a túrót, ízlés szerint fűszerezd és keverd bele a tojások sárgáját. A mangoldot vágd fel és keverd azt is bele, majd óvatosan forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét.
Olajozz ki egy tűzálló tálat és béleld ki a felkarikázott krumplival, egyenletesen oszlasd el rajta a masszát és közepes lángon előmelegített sütőben süsd fél órát (elektromos sütőnél használd az alsó-felső sütést 200 C°-on és tedd a tálat felülről a második szintre).
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése