Sárgaborsó krémleves

2013. április 23., kedd

Amire szükséged lesz:

20 dkg sárgaborsó
1 fehérrépa
2 sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
kb. 10 dkg füstölt hús

1 kis doboz tejföl

Elkészítés:

A borsót előző nap áztasd be, majd főzés előtt egy szitába öntve öblítsd le. Tedd egy közepes méretű lábosba, add hozzá a feldarabolt répákat, az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet és a füstölt húst (én paraszt sonkát használtam). Ízlés szerint sózd (vedd figyelembe a hús sósságát is!) Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd kb. fél óra alatt főzd puhára.

A húst szedd ki és felkockázva pirítsd meg egy serpenyőben. Ezután a levest turmixold össze (nyugodtan maradhat benne a babérlevél is). Végül keverd bele a tejfölt és a hússal tálald.

Aszerint, hogy mennyi vízben főződ, eheted levesnek vagy akár főzeléknek is.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino