Marhahúsos-sütőtökös pite

2013. szeptember 4., szerda

Amire szükséged lesz

40 dkg darált marhahús
kb. 1 kg sütőtök
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál oliva olaj
2 mokkáskanál édes-nemes pirospaprika
2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz

bors
egy dupla csomag Tante-Fanny leveles tészta (540g)


Elkészítés

A sütőtököt hámozd meg, távolítsd el a magokat és kockázd fel.
Egy mély serpenyőben vagy wokban  pirítsd 1-2 percig az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd keverd hozzá a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd a húst kb. 5 percig  (sehol se legyen nyers színű). Ekkor add hozzá a sütőtököt is, fűszerezd, csorgasd rá a mézet és fedő alatt párold egy órán át.
A sütőt melegítsd elő 220 C°-ra (légkeverésest 210 C°-ra). Egy piteformát vagy kisebb tepsit bélelj ki az egyik tésztalappal, halmozd rá a húsos-tökös tölteléket és fedd le a második lappal. A széleken jól nyomogasd le a tésztát, hogy sehol se folyjon ki a töltelék. A tetejét szurkáld meg sűrűn villával (ez segít a gőznek távozni a tésztából és így nem fog megrepedezni) és kend meg vízzel (lehet tojással is, de én jobban szeretem vízzel). Forró sütőben süsd fél órát.
A tölteléket akár előző nap is elkészítheted, így másnap csak gyorsan megtöltöd a tésztát és kész a gyors ebéd vagy vacsora.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino