Pulykaburger

2013. február 22., péntek

Amire szükséged lesz:

45 dkg darált pulykahús (mell vagy comb)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
85 g zabpehely
1 sárgarépa
1 felvert tojás
só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, tedd bele az apróra vágott hagymát és párold üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát és azzal is párold kb. egy percig. Ezután keverd bele a zabpelyhet, pirítsd 2-3 percig, majd vedd le a tűzről és tedd félre hűlni.

Ha kihűlt, egy tálban keverd hozzá a darált húst, a reszelt sárgarépát és a tojást. Sózd, borsozd és formázz belőle 8 db pogácsát. Kend meg a fasírtok mindkét oldalát olajjal és grillsütőben vagy grill serpenyőben süsd oldalanként 10 percig.

A sovány hús miatt kicsit száraz, de nagyon finom és egészséges. Köretnek valami majonézes salátát ajánlok vagy kitűnő választás házi hamburgerhez is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino