Kéksajtos tarja körtével és lilahagymával

2013. január 6., vasárnap

Amire szükséged lesz: 

4 szelet tarja
3 körte
2 nagyobb lilahagyma
10 dkg márványsajt
5-6 szem közepes méretű, sütni való krumpli
2-3 evőkanál olaj
só, bors, rozmaring

elektromos sütő grill üzemmóddal

Elkészítés: 

A tarjaszeleteket vagdosd be körbe, de nem kell kiklopfolni. Ha csontos, vágd le róla a csontos részeket. Sózd, borsozd és tedd félre.
A krumplikat mosd meg alaposan, majd héjastul kockázd fel. Egy kisebb tepsibe öntsd bele az olajat, rakd rá a krumplit, sózd meg és forgasd át az egészet, majd 210 C°-ra előmelegített sütőben (légkeveréses funkcióval - ha csak sima alsó-felső sütést választasz, 230 C°-ra melegítsd) süsd 20 percig alulról a második polcon. Félidőben keverd át, hogy egyenletesen süljön.
Közben hámozd meg a hagymákat és vágd kb. a krumplival megegyező nagyságú darabokra. A körtéket mosd meg, negyedeld fel és távolítsd el a magházat. Ha letelt a 20 perc, szórd a tepsibe a körtét és a hagymát, szórj rá ízlés szerint 2-3 kávéskanál szárított rozmaringot vagy néhány ág friss rozmaring lecsipegetett levelét, majd keverd át az egészet és süsd további 15 percig.
Ezután vedd ki a tepsit és tedd a köretre a hússzeleteket. Kapcsold be a grill funkciót max. hőmérsékletre, mikor felmelegedett tedd vissza a tepsit, de egy szinttel feljebb, mint előzőleg. 5 perc után fordítsd meg a húsokat és süsd további 5 percig. Ha kész, morzsold rá a sajtot és told vissza a sütőbe annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon.

Ez az ínycsiklandó fogás az ehavi GoodFood magazin 2 receptjének kombinálásával készült.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino