Rakott kel

2012. november 22., csütörtök

Amire szükséged lesz (kb. 6 főre):

kb. 1 kg 20 dkg kelkáposzta vagy kínai kel
40 dkg darált hús
1 bögre rizs
2 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy és 1 kis doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
olaj

bors
majoránna

Elkészítés:

A káposztát szedd levelire és bő vízben mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd 10 percig. Utána szűrd le.
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára (kb. 2 mokkáskanál só).
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben (ha van wokod, az a legjobb) fonnyaszd meg előbb a vöröset, majd futtasd meg a fokhagymát is. Add hozzá a húst és folyamatos keverés mellett pirítsd 10 percig.

Ha mindezzel készen vagy, fűszerezd a húst sóval, borssal és majoránnával, majd keverd hozzá a rizst, a tojásokat és a kis doboz tejfölt. Olajozz ki egy kb. 20x30 cm-es magas falú tepsit vagy tűzálló üvegedényt. Tedd a káposztalevelek felét a tepsi aljára, erre halmozd a húsos masszát, majd fedd be a maradék kellel.

A tetejét kend be egyenletesen a nagy doboz tejfölben elkevert reszelt sajttal, amit borssal ízesítettél.
Előmelegített sütőben (gáz: 180 C° vagy légkeveréses 160 C°) egy órán át süsd - ha nem egyetejenletesen pirul a te fordítsd meg a tepsit menet közben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino