Sajtos szűzérme mexikói rizzsel

2012. november 9., péntek

Amire szükséged lesz

2 közepes méretű szűzpecsenye (kb. 70 dkg)
füstölt sajt reszelve
annyi félbe vágott koktélparadicsom vagy hagyományos paradicsom felkarikázva, hogy mindegyik hússzeletre jusson
só, bors

egy bögre rizs
1 evőkanál olaj
2-3 dkg vaj
3 mokkáskanál só
fél zacskó aldiban kapható mexikói serpenyős zöldségkeverék (fagyasztott, fűszerezett)

Elkészítés

A húst vágd kb. 2 cm vastag szeletekre, sózd-borsozd és tedd félre egy tányéron.

Közben melegíts olajat és vajat egy lábosban, mikor a vaj felolvadt, add hozzá a rizst és 1-2 perc kevergetés után öntsd fel kb. 1,5 bögre forró vízzel. (Óvatosan! az olaj kicsaphat). Sózd meg és fedő alatt főzd puhára a rizspiláfot. Néha kevergesd meg és ha kell, önts utána a víznek.

Reszeld le a sajtot, vágd fel a paradicsomokat. A serpenyőben kevés olajon süsd 2-2 percig a szűzérmék mindkét oldalát. Ezután tedd őket egy kisebb tepsibe, amiben elférnek szorosan egymás mellett. Helyezz minden szeletre egy fél koktélparadicsomot vagy egy vastagabb szelet paradicsomot, majd szórd meg az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (elektromos sütő esetén alsó-felső sütés) közepes lángon (160 C°) süsd addig, míg a sajt szépen megpirul.

Közben egy magasabb falú serpenyőben 8-10 perc alatt, folytonosan kevergetve készítsd el a mexikói zöldséget. Keverd hozzá a rizst és ezzel is főzd még 2-3 percig.

Friss melegen tálald, bár újra melegíthető, de a hús frissen elkészítve az igazi.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino