Sült oldalas

2012. október 28., vasárnap

Amire szükséged lesz

1 kg oldalas (kb. 8 szelet)
1-2 fej fokhagyma

bors
olaj vagy zsír
1,5 dl víz

Elkészítés

Az ujjnyi vastag oldalas szeleteket sózd-borsod minden oldalon és helyezd egy kiolajozott vagy zsírozott tepsibe. Szórd meg az apróra vágott fokhagymával. Önts alá egy deci vizet. Végül fedd le alufóliával.

160 C fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) süsd 2 órán át, ezután vedd ki és távolítsd el a fólia-fedőt. Ha a hús már omlósra párolódott tedd vissza a sütőbe és további 15 percet süsd 200 C fokon.

Nagyon finom főzelék feltét vagy akár tálalhatod a babos káposzta salátával is.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino