Tejszínes-gombás tarja

2012. október 28., vasárnap

Amire szükséged lesz

személyenként:

  • 1 szelet tarja (lehet csontos is)
  • 20 dkg gomba
  • 1-1,5 dl főző tejszín
  • fél fej vöröshagyma
só, bors
liszt
olaj


Elkészítés

A tarját klopfold ki, sózd-borsozd és legalább 2 órán át pihentesd a hűtőben. 

A hússzeleteket forgasd lisztbe és az olajon süsd mindkét oldalukat 5 percig, majd tedd félre. Ugyanabban az olajban üvegezd meg a hagymát, add hozzá a gombát, sózd-borsozd és párold fedő alatt 4-5 percig. Ezután öntsd bele a tejszínt és forrald fel. Tedd vissza a serpenyőbe a hússzeleteket és fedő alatt párold még 2-3 percig.

Rizzsel vagy bármely más gabonakörettel, esetleg krokettel tálald.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino