Frankfurti leves

2012. október 28., vasárnap

Amire szükséges lesz

kb. 70 dkg kelkáposzta
2 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
2 mokkáskanál majoránna
bors
1 leveskocka vagy 1 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
olaj
1,5 liter víz
2 pár juhbeles (frankfurti) virsli

Elkészítés

A kelkáposzta torzsáját távolítsd el, majd a káposztát vágd ujjnyi vastag szeletekre. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd egy fazékban kevés olajon pirítsd 2-3 percig. Add hozzá a káposztát és azt is pirítsd kb. 5 percig. Fűszerezd sóval, borssal és majoránnával, önts alá 3 dl vizet és fedő alatt kis lángon párold 15 percig. Ha megpuhult a kel önts hozzá további 1-1,5 liter vizet (attól függően, mennyire szereted hígan), morzsold bele a leveskockát és főzd forrástól számított 5 percig.

Közben készíts paprikás rántást : egy serpenyőben vagy lábosban olajon pirítsd kb. egy percig a lisztet, a tűzről levéve keverd bele a pirospaprikát is és hagyd hűlni 10 percig. Ezután merj rá kb. 2 decit a káposzta levéből és önts hozzá a tejfölt is majd keverd csomómentesre. Öntsd a rántást a levesbe és további 2-3 percig forrald.

A virslit karikázd fel és kevés olajon 3-4 percig pirítsd egy serpenyőben, tálalás előtt keverd a levesbe.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino