Meggyes tiroli rétes

2012. június 11., hétfő

Amire szükséged lesz: 
2 csomag azonnal felhasználható leveles tészta (Tante Fanny vagy Spar) - esetleg egy 50 dkg-os fagyasztott
1 kg (maggal együtt mérve) meggy
10 dkg dió
5 dkg háztartási keksz (lehet picit több is, ha sok levet ereszt a meggy)
10 dkg barna cukor
1 tojás

Elkészítés: 
Ha fagyasztott tésztával dolgozol, vedd ki a jégszekrényből és hagyd magától kiolvadni szobahőmérsékleten.

A meggyet mosd meg alaposan, szedd le a szárát és magozd ki. A diót és a kekszet daráld le, majd keverd össze a meggyel. Add hozzá a cukrot is.

Ha friss tésztával dolgozol, először az egyiket tekerd szét, majd egyenletesen (kb. 8-10 cm széles sávban) halmozd a töltelék felét a hosszanti oldalára. Ha fagyasztott tésztád van, akkor vágd ketté, nyújtsd ki vékony téglalappá, majd a fentiek szerint járj el. Hasznos, ha teszel alá egy sütőpapírt vagy nedves konyharuhát, mert ennek segítségével könnyebben fel tudod tekerni a rétest. A két szélén hagyj ki egy 3-4 cmes sávot, amit a végén vissza tudsz hajtani, nehogy a töltelék kifolyjon. Ha kész, tedd tepsibe, szurkáld meg egy villával és kend meg a tetejét a felvert tojással. Ugyanígy készítsd el a másik rudat is.

200 C°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd aranybarnára. Amennyiben a hátsó rúd hamarabb kezd pirulni, félidőben fordítsd meg a tepsit.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino