Zöldborsós-csirkés penne

2012. június 11., hétfő

Amire szükséged lesz:
40 dkg csirkemell filé
15 dkg zöldborsó
200 ml főzőtejszín
3-4 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma

bors
majoránna vagy menta (ízlés szerint)
olaj
25 dkg penne vagy orsótészta

Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra. Egy serpenyőben hevíts kb. 1 evőkanál olajat, tedd rá a húst és fehéredésig pirítsd. Ezután add hozzá az újhagymát és a fokhagymát, süsd 2-3 percig, majd keverd bele a borsót és a fűszereket is és tegyél rá fedőt. Főzd kb. 5 percig, ha a borsó és a hús kellően megpuhultak öntsd fel a tejszínnel és forrald be.
Ha elég nagy a serpenyőd, a tűzről levéve keverd bele a főtt tésztát is, ha nem halmozd tányérokra a tésztát és arra tedd a ragut. Ízlés szerint reszelt sajttal tálald.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino