Amire szükséged lesz:
2x160g olíva olajos tonhal konzerv
1 kis fej vöröshagyma
0,5-1 fej fokhagyma (ízlés szerint)
kb. 3 dl passzírozott paradicsompüré (kb. egy nagy üveg fele)
fekete és zöld olíva bogyó (én negyed-negyed üveg Fragata natúr és fekete/görög módra elkészített bogyót tettem bele)
só
bors
bazsalikom
oregánó
rozmaring
25dkg durum tészta
reszelt sajt
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőbe (lehet akár wokba is, mert ebbe később a tészta is elfér) öntsd bele a tonhalat, az egyiknek mindenképpen a levét is, ha soknak találod az olajat, a másikról leöntheted. Kb. egy percig pirítsd, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd tovább 3-4 percig.
Ezután tedd bele a felaprított olajbogyót, add hozzá a paradicsomot és fűszerezd ízlés szerint. Lefedve főzd további 10 percig.
Közben forralj vizet és főzd meg a tésztát (ne felejts el sót és egy kis olíva olajat tenni a vízbe, mielőtt beleöntenéd a tésztát). Ha kész, csöpögtesd le és keverd a mártáshoz, fedő nélkül hagyd a tűzön a serpenyőt további 4-5 percig.
Reszelt sajttal tálald.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése