Paradicsomos-tonhalas tészta

2012. május 13., vasárnap

Amire szükséged lesz:

2x160g olíva olajos tonhal konzerv
1 kis fej vöröshagyma
0,5-1 fej fokhagyma (ízlés szerint)
kb. 3 dl passzírozott paradicsompüré (kb. egy nagy üveg fele)
fekete és zöld olíva bogyó (én negyed-negyed üveg Fragata natúr és fekete/görög módra elkészített bogyót tettem bele)

bors
bazsalikom
oregánó
rozmaring
25dkg durum tészta
reszelt sajt

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőbe (lehet akár wokba is, mert ebbe később a tészta is elfér) öntsd bele a tonhalat, az egyiknek mindenképpen a levét is, ha soknak találod az olajat, a másikról leöntheted. Kb. egy percig pirítsd, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd tovább 3-4 percig.
Ezután tedd bele a felaprított olajbogyót, add hozzá a paradicsomot és fűszerezd ízlés szerint. Lefedve főzd további 10 percig.

Közben forralj vizet és főzd meg a tésztát (ne felejts el sót és egy kis olíva olajat tenni a vízbe, mielőtt beleöntenéd a tésztát). Ha kész, csöpögtesd le és keverd a mártáshoz, fedő nélkül hagyd a tűzön a serpenyőt további 4-5 percig.

Reszelt sajttal tálald.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino