Gazpacho - spanyol zöldségleves hidegen

2011. október 29., szombat

Amire szükséges lesz:

6-7 érett paradicsom
1 paprika
1 közepes fürtös uborka vagy egy fél kígyóuborka
1 szikkadt zsemle vagy kifli, esetleg szelet kenyér
1 közepes fej saláta hagyma, esetleg póré vagy újhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
30 ml balzsamecet
60 ml olíva olaj
só, bors

Elkészítés:

A zsemlét tépkedd egy tálba és áztasd be annyi vízbe, hogy ellepje. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A paprikát csumázd ki és vágd nagyobb darabokra. Az uborkát és a hagymát is vágd fel - nem kell túl apróra! Végül a zöldségeket tedd egy turmix kehelybe, add hozzá a kinyomkodott zsemlét és turmixold 3-4 percig közepes fokozaton. Utána fűszerezd, majd az olajat és az ecetet keverés közben adagold a turmix felső nyílásán (én a turmix kis kupakjával mértem ki).

Ha van időd, tedd legalább egy órára hűtőszekrénybe, ha nincs, keverj bele egy kis jeges vizet is.
Kitűnő nyári frissítő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino