Narancsos lencsesaláta bulgurral

2011. február 27., vasárnap

Amire szükséged lesz:

1 csésze zöld lencse
1 csésze bulgur
1 nagyobb fej lila hagyma
1 közepes fej fokhagyma
3 egész narancs
1 narancs leve
1 teáskanál almaecet
3 evőkanál olíva olaj
só, bors, tárkony, babérlevél

Elkészítés:

A lencsét előző este áztasd be, bőven lepje el a víz. Másnap tedd fel főni 2-3 babérlevéllel és kevés sóval főzd puhára. Közben a bulgurt tedd egy közepes méretű tálba és öntsd fel bőven forró vízzel, sóval és tárkonnyal ízesítsd és fedd le, hogy puhuljon.
Közben hámozd meg és kockázd fel a narancsot, vágd apróra a lila- és fokhagymát. Keverd ki az öntetet narancsléből, olíva olajból, almaecetből - sóval, borssal ízesítsd.
Ha megfőtt a lencse, csepegtesd le, keverd össze a bulgurral, a naranccsal és az apróra vágott hagymával. Locsold meg az öntettel és tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

Tálalhatod sült mellé köretnek, de magában is nagyon finom könnyű vacsora.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino