Tabboulé

2010. június 12., szombat

Amire szükséged lesz:

30 dkg bulgur (ha többféle van, válaszd a közepes szeműt)
1 müzlis tálnyi aprított petrezselyem (kb. 4 csokor)
4 közepes fej saláta- vagy lila hagyma
0,5 kg paradicsom
3 citrom leve
6 evőkanál olívaolaj
3 dl forró víz

bors


Elkészítés:

Tedd egy salátástálba a bulgurt, majd öntsd le 3 dl forró vízzel és fedd le. Közben mosd meg és vágd apróra a petrezselymet, aprítsd fel a hagymát és kockázd fel a paradicsomot. Egy fakanállal keverd át a bulgurt és ha már felszívta az összes vizet, keverd bele a petrezselymet (ízlés szerint mentát is tehetsz bele kb. fele annyit, mint a petrezselyem), a hagymát, majd a paradicsomot. Ha kész, facsard rá a citromok levét, öntsd  nyakon olívaolajjal, sózd, borsozd és tedd min. 1 órára a hűtőbe (ha van időd, akár 3 órával tálalás előtt is elkészítheted, hogy jól összeérjenek az ízek).



Kitűnő köret ragukhoz, vagy önállóan salátaként is tálalhatod egy partin, esetleg nyári estén vacsorának. A megadott mennyiség egy egész levesestálnyi adag, ha csak köretnek szeretnéd 4 személyre, elég, ha a felét készíted el.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino