Amire szükséged lesz:
2 személyre egy kacsamell
friss kakukkfű, rozmaring
só
bors
olíva olaj
Elkészítés:
Csontozd ki a mellet, vágd ketté hosszában és mosd meg alaposan. Ha szüksges, a maradék toll tokokat is távolítsd el. Tépj le egy akkora alufólia csíkot, amibe a mellet be tudod csomagolni minden oldalról. Locsolj 1-2 evőkanálnyi olíva olajat a fóliára, erre helyezd a sózott, borsozott kacsamelleket bőrével lefelé. Egyenletesen fedd le a friss és jól megmosott kakukkfűvel és rozmaringgal, locsold meg szintén 1-2 evőkanál olíva olajjal. Az alufóliából készíts egy jól záródó tasakot, majd a mellett tedd 1-2 napra a hűtőbe pácolni.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, bőrével lefelé kb. 15 percig süsd a melleket, majd tedd egy tepsibe és 200°C-ra előmelegített sütőben süsd még további 20-30 percet. Friss salátával, a kacsa zsírjában sült krumplival tálald.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése