Paradicsomleves

2010. február 7., vasárnap

Amire szükséged lesz:

1 kb. 30 dkg-os üveges paradicsompüré
fél liter húsleves (akár kockából)
1 kávéskanál lestyán
1 kávéskanál bazsalikom

bors
1 közepes fej vöröshagyma
3 teáskanál barna cukor
1 evőkanál olíva olaj
forró víz

Elkészítés:

A paradicsompürét kanalazd egy közepes méretű lábosba, add hozzá a zöldfűszereket, sózd, borsozd, tégy bele egy kis fej vöröshagymát és öntsd fel fél liter húslevessel. Fedő alatt főzd addig, míg a hagyma meg nem puhul, ekkor öntsd fel forró vízzel ízlés szerint, add hozzá a cukrot és keverd bele az olajat. Szükség szerint fűszerezd még. Forrald fel és máris tálalhatod.
Levesbetétnek adj hozzá betűtésztát, csipetkét, esetleg reszelt sajtot.




Ha van otthon, a szárított fűszereket helyettesítheted friss zellerlevéllel, bazsalikommal, lestyánnal. Szerintem teljesen felesleges berántani ezt a levest, mivel a végén öntöm fel vízzel, kitűnően szabályozható, hogy mennyire legyen sűrű.

2 megjegyzés:

miri írta...

megcsináltam és siker!:) köszi a receptet!!:)

Unknown írta...

szívesen :) a látszat ellenére ez az egyszerű leves nagy kihívás volt nekem - az első verziót nem volt hajlandó megenni az Ember, úgyhogy gyorsan lejegyeztem azt, ami bevált

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino