Penne carbonara variáció

2010. február 7., vasárnap

Amire szükséged lesz

50 dkg penne tészta
1 tojás
2 dl tejszín
15dkg füstölt húsos szalonna (legjobb, ha szeletelt, de akár kockázott is lehet)
3-4 marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
kevés olaj a tészta vizébe, hogy ne ragadjon össze

bors

Elkészítés:

Forró, sós, olajos vízben tedd fel főzni a tésztát, ha már majdnem megfőtt öntsd hozzá a borsót is. Közben egy tálban verd fel a tojást, keverd hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózd, borsozd.

Egy nagyobb serpenyőben (legjobb a mély, wokszerű serpenyő) pirítsd meg a szalonnát, szűrőkanállal szedd rá a tésztát és a borsót. Majd öntsd nyakon a tojás-tejszín keverékkel - ha szükséges, kanalazz hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, forgasd össze és máris tálalhatod.
A tészta melegétől megfő a tojás, viszont nem lesz rántottaszerű, mintha még hosszú percekig sütnéd a serpenyőben.
Bátrabbak keverhetnek az öntetbe mentát vagy brosos mentát.


Ezt a receptet Jamie Oliver vacsorái között találtam - és valóban tényleg egy gyorsan elkészíthető, finom és laktató fogás, akár ebédre is. Fontos, hogy azonnal tálald, mert hamar kihűl és úgy már nem az igazi.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino