Csípős lencsesaláta

2010. február 8., hétfő


Mi kell hozzá (még)?


25 dkg lencse
2 fej lilahagyma
2-3 dl joghurt
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 csípős paprika
2 babérlevél
koriandermag és mustármag
só, fekete bors




Áztasd be a lencsét legalább fél napra. Tedd fel főni annyi vízben hogy éppen ellepje, sózd, add hozzá a főzőléhez a koriander- és a mustármagot. Szűrd le a lencsét, öntsd bele egy nagy tálba és hagyd kihűlni.


Keverd össze a joghurtot az olajjal, a zúzott fokhagymát, sót, tört borsot és a citrom kifacsart levét. A hagymát és a paprikát vágd vágd apó kockákra, keverd a mártáshoz, majd az egészet öntsd rá a kihűlt lencsére. Fél napig hagyd a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Én a koriander és a mustármagot össze szoktam zúzni mozsárban, mert nem szeretek egészben ráharapni. Ha kevésbé akarjátok pikánsra, akkor tegyétek teatojásba a fűszereket.


Ne próbálkozzatok vörös lencsével mert túl gyorsan szétfő az egészből egy pép lesz, amit maximum kenyérre lehet kenni. A legjobb a hagyományos barna lencse.
Az eredeti recept egy fontos üzenete, ami nekem eszembe se jutna, de a lencsét állítólag nem szabad kuktában főzni mert felrobban:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino