Amire szükséged lesz:
1 kg sertéscomb
2 púpozott evőkanál méz
2 púpozott teáskanál magos francia mustár (vagy más pikáns mustár)
3 evőkanál hagyományos magyar mustár
só
bors
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
kb. 15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts olajat és a hús minden oldalát 2-3 percig süsd elő (ha kell, tartsd húsvillával, hogy az oldala is meg tudjon sülni). Ez azért kell, hogy egy kis kéreg képződjön a húson.E zután tedd egy nagyobb tányérra a combot és éles késsel vagdosd be, mintha fel akarnád szeletelni, de az alján ne vágd át teljesen, maradjon egyben a hús. Sózd, borsozd a szeletek között.
Egy tálban keverd össze a kétféle mustárt a mézzel és a serpenyőben maradt olajos szafttal.
A húst tedd sütőzacskóba és helyezd egy közepes tepsibe (sütheted fedeles jénai edényben vagy le is fedheted alufóliával a tepsit) és kanalazd a mustáros-mézes keveréket a húsra úgy, hogy a kanál segítségével minél többet kenj a szeletek közé is. Zárd le a zacskót (vagy tedd rá a jénai fedelét, esetleg fedd be a tepsit alufóliával) és 200 C°-ra előmelegített sütőben süsd egy órán át.
Vedd ki a sütőből és távolítsd el a zacskót (a fedelét vagy az alufóliát), szórd meg bőven reszelt sajttal - akár a pecsenyelébe is mehet belőle, és süsd még kb. fél órát, hogy a sajt szépen megolvadjon és aranybarna színt kapjon.
Krumplipürével tálald.
Egy régi holland szakácsismerősöm receptje, ezt csináltam az első közös listakarácsonyra is a fehérvári úti albérletben.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése