20 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg dió
+ vanília fagyi
Elkészítés:
A csokit a vajjal vízfürdőben olvaszd meg. A tojásokat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a durvára tört diót és a lisztet. Végül öntsd bele a langyos csokikrémet is (kicsit hagyd kihűlni, miután levetted a tűzről, különben a tojás összeugrik). Az egészet óvatosan keverd össze egy kanállal, majd kivajazott torta formában vagy egy kisebb tepsiben 180C°-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre. Ez kivételesen egy olyan süti, aminek nem kell teljesen átsülnie, akkor jó, ha a közepe még kicsit krémes-ragacsos.
A sütőből kivéve melegen tálald hideg vanília fagylalttal.
Én teljes kiőrlésű liszttel és porcukorral készítettem, mert az volt itthon - azonban ez egy elég rugalmas recept, szinte bármilyen liszt vagy cukor alkalmas az elkészítésére. 26 cm-es tortaformában kb. 3-4 cm magas lett.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése