Amire szükséged lesz:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj vagy margarin
csipet só
Elkészítés:
Morzsold egy tálba a vajat és a sovány túrót. Dolgozd össze a liszttel, majd tedd éjszakára a hűtőbe (ha sietsz, egy óra is elég). Szaggass belőle apró pogácsákat és forró sütőben 20 perc alatt süsd ropogósra őket.
Ezt a receptet a húgomtól tanultam. Nagyon finom vendégváró vagy akár esti rágcsálni való. Én teljes kiőrlésű búzalisztből készítettem, de normál búzalisztből vagy akár rozslisztből is kíváló. Nagy sikert aratott, hogy hold és angyalka alakúra sütöttem őket, ugyanis nincs igazi pogácsa szaggatóm.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése