Amire szükséged lesz:
káposzta (akár többféle színű is lehet)
sárgarépa
lila hagyma
az öntethez:
tejföl
majonéz
pikáns mustár
só, bors
Elkészítés:
Aprítsd fel a káposztát, hagymát és sárgarépát ízlés szerinti méretre és mennyiségben. Öntsd nyakon a tejfölből, majoznézből és mustárból álló dresszinggel - ha nem elég pikáns a mustár, sózhatod, borsozhatod kedved szerint.
Ez azon kevés kaják egyike, melyet először "junk food" formájában ismertem meg. Sok helyen adják a húsos szendvics mellé, ha ilyesmit rendelsz a neten. Tulajdonképpen egy holland eredetű káposzta salátáról van szó (kool = káposzta, sla= saláta), ami aztán amerika egyik nemzeti eledelévé vált. Számtalan formája létezik, lehet ecetes önettel vagy majonézes mártással enni, van, aki csak káposztát tesz bele, más répát, hagymát, esetleg almát is ad hozzá. Képtelenség kis mennyiségben elkészíteni, de nem is baj, mert úgyis folyton rájár mindenki.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
1 megjegyzés:
azóta csináltam megint, ezúttal a káposzta mell alma és vöröshagyma került, az öntetbe pedig tettem egy kis őrölt köményt - ez a változat is isteni finomra sikeredett
Megjegyzés küldése