Amire szükséged lesz
50 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejföl
csipet só
tölteléknek szilvalekvár vagy gesztenyepüré
porcukor hempergetni
Elkészítés
A lisztbe keverd bele a sót és morzsold bele a zsiradékot. Ezután tejföllel gyúrj belőle tésztát. Fél órán át pihentesd hideg helyen.
Szaggass belőle kb. 8 cm-es köröket, tegyél a közepükre lekvárt vagy gesztenyepürét (ez utóbbinál 25 dkg lisztre számolj egy 25 dkg-os csomagot). Hajtsd félbe őket, pöndörgesd meg a szélét, hogy jól zárjon. 15-20 perc alatt 180C°-on süsd készre őket.
Tepsiből kivéve még langyosan hempergesd finomra szitált porcukorba.
mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése