Mediterrán csirketál

2009. november 29., vasárnap

Amire szükséged lesz

4 csirkecomb
1 kg burgonya
50 dkg apró szemű paradicsom
1 fej fokhagyma

bors
provence-i fűszerkeverék
2-3 evőaknál olíva olaj

Elkészítés

A csirkecombokat fűszerezd be és zárható edényben tedd egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap hámozz meg és darabolj fel egy kiló krumplit, majd oszlasd el egyenletesen egy közepes méretű tepsi alján. Erre jönnek a csirkecombok és a félbevágott paradicsomok (kicsit nyomkodd meg őket, hogy a levük könnyebben kijöjjön sütés közben). A fokhagymát szedd gerezdekre, de hagyd rajta a legbelső héját, majd szórd egyenletesen a hús közé. Végül locsold meg olíva olajjal.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 40 percig alufólia alatt, majd újabb 40 percig fedetlenül, hogy jól megpiruljon.




*************************************************************************************************************

Ezt az egyszerű, ám annál finomabb egytálételt Jamie Oliver receptje ihlette. A képen látható kis szálak chilik, de nem nagyon lehetett érezni az ízüket - kísérleteztem vele (levesbe jobban illenek).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino