Répatorta

2009. október 17., szombat

Amire szükséged lesz

25 dkg sárgarépa
20 dkg barnacukor
3 evőkanál citromlé
5 tojás
25 dkg darált dió
8 dkg zsemlemorzsa
őrölt fahéj, gyömbér ízlés szerint
0,5 dl citromlé
10.15 dkg porcukor

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, a megtisztított és lereszelt répát és a zsemlemorzsát. Fűszerekkel ízesítjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tésztát kivajazott tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük. Ha kihűlt, citrom mázzal vonjuk be. Ehhez a citromlébe annyi porcukrot keverünk, hogy sűrű krémet kapjunk, majd vizes késsel bevonjuk vele a süteményt.

***********************************************************************************

A receptet a www.repatorta.hu-n találtam és ezt sütöttem, mikor Zazie-éknál néztük a lakodalmas videjót. Mákos szerint a cukormázba natúr vajkrémet is kell keverni és akkor pont olyan lesz, mint az igazi.

2 megjegyzés:

Zdenka írta...

és amit ezer éve sütöttél Nap szülinapra, annak nincs meg a receptje?:) emlékeim szerint tele volt mandulával, meg egy csomó más cuccal:)

Unknown írta...

nem igazán emlékszem, honnan volt a recept... talán a nagyanymtól? majd utána nézek

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino