Céklaleves

2009. október 25., vasárnap

Amire szükséged lesz

1 fej vöröshagyma
25 dkg lisztes burgonya
35 dkg cékla
1 evőkanál olaj
1 liter húsleves
1 evőkanál morzsolt majoranna
1 babérlevél
2 evőkanál ecet
3 evőkanál tejföl
bazsalikom levelek

bors

Elkészítés

A vöröshagymát hámozd meg és aprítsd finomra. A burgonyát és a céklát hámozd meg, mosd meg alaposan és vágd kockákra. Egy fazékban forrósítsd fel az olajat és párold üvegesre rajta a vöröshagymát. Add hozzá a burgonyát és a céklát, majd öntsd fel a húslevessel. Fűszerezd majorannával és babérlevéllel, majd forrald 20 percig lassú tűzön. Vedd ki belőle a babérlevelet és turmixold össze. Ízesítsd ecettel sóval és borssal. Közvetlenül a tálalás előtt keverd bele a tejfölt, díszítsd bazsalikomlevéllel.

**********************************************************************************

Ha nem fogjátok megenni az egészet, a tejfölt mindenki keverje a saját tányérjában a levesbe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino