Bread and butter pudding

2009. október 21., szerda

Amire szükséged lesz

vaj
8 vékony szelet fehér kenyér (leginkább szögletes formájú, de másból is készítheted)
50 g mazsola
2 teáskanál őrölt fahéj
25 g kristálycukor
3,5 dl tej (minél zsírosabb, annál jobb)
0,5 dl habtejszín
2 tojás

Elkészítés

Vajazz ki egy kb. 1 literes pite tálat vagy jénai edényt. Vágd le a kenyér héját, majd vajazd meg a szeleteket az egyik oldalukon.
Tegyél egy réteg vajas kenyeret a tálba - vajas felével felfelé -, majd szórd meg fahéjjal, mazsolával és folytasd kenyérrel, fahéjjal, mazsolával míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kenyér kerüljön. (Szükség esetén vágd kisebb darabokra a kenyeret.)

Melegítsd meg a tejet, de ne forrald! Üsd a tojást egy kis tálba, add hozzá a cukor háromnegyedét és keverd addig, míg egyenletesen halvány sárga nem lesz. Add hozzá a meleg tejet és a tejszínt, keverd ezzel is csomómentesre. Ezután öntsd az egészet a kenyérszeletekre. Szórd a tetejére a maradék cukrot, ha gondolod, szerecsendióval is megbolondíthatod.
180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd aranybarnára.

**********************************************************************************

Ezt a tipikus brit receptet Dantől tanultam - a legjobb kaják egyébként is azok, amiket a hűtőszekrényből kisöpört maradékokból készít az ember.
Nehogy összetéveszd a habtejszínt a tejszínhabbal! A habtejszín folyékony, mostanában általában vagy zacskóban vagy kb. 2 decis papír dobozban lehet kapni. Ezt teszik amúgy a habszifonba is, ha házilag készül a tejszínhab.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino