Alma chutney

2010. november 28., vasárnap

Amire szükséged lesz

4 nagyobb alma
1 ujjnyi gyömbér
1 közepes fej vöröshagyma vagy 15 cm póré
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fahéj
olaj

Elkészítés

Az almákat hámozd meg és kockázd fel. Az olajon fonnyaszd meg a hagymát és a fokhagymát, reszeld bele e gyömbért és pirítsd még 3-4 percig. Öntsd a lábosba az almát és szórd meg a fahéjjal. Fedő alatt párold puhára.
Kitűnő köret húsokhoz akár magában, akár valamilyen gabona körettel, de ha elég merész vagy, önálló fogásként is eheted kásával összekeverve. Én legutóbb sült csirkecomb mellé adtam pohánkával.

Ez valójában nem a klasszikus chutney, mert annál kevésbé erős, pikáns, tehát egyszerre nagyobb adag is ehető belőle, mégis talán ahhoz áll legközelebb.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino