Sajtos muffin olajbogyóval

2009. október 14., szerda

Amire szükséged lesz

20 dkg keménysajt
10 dkg olajbogyó
2 teáskanál sütőpor
25 dkg finomliszt
2 ág rozmaring
2 teáskanál só
2 tojás
2,5 dl joghurt
0,75 dl olaj
vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

180 C-ra (légkeverésest 160 C-ra) előmelegítjük a sütőt. A muffin formát kivajazzuk és betesszük a hűtőbe.

A nedves hozzávalókat (tojás, joghurt, olaj)  felverjük a sóval, külön tálban elegyítjük a lisztet a sütőporral, fűszerekkel, apró kockára vágott sajttal és magozott, apróra vágott olajbogyóval, majd ezt a keveréket beleforgatjuk a felvert tojásba. A mélyedésekbe töltjük, olajbogyóval díszítjük és 20 perc alatt készre sütjük.

***********************************************************************************

Óvári Gouda sajtot tettem bele - fekete, görög módra eltett olajbogyót és friss rozmaring ág helyett provence-i fűszerkeveréket. A tepsi hűtőben tartása tényleg működik! egyetlen pöccintésre kijöttek a muffinok a formából.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino