Erdei gombás ragu

2009. október 30., péntek

Amire szükséged lesz

egy üveg (kb. 500g-os) marinált erdei gomba keverék
egy nagy doboz tejföl
egy fej hagyma vagy egy arasznyi póré

bors
kakukkfű
rozmaring
egy kupica "balzsam" vagy valamilyen markáns keserűlikőr

Elkészítés

A hagymát vágd fel ízlés szerint - én karikára szoktam. Egy serpenyőben hevíts olajat és szórd bele a hagymát. Pár percig pirítsd, majd add hozzá a gombát (szükség szerint vágd apróbb darabokra mielőtt beletennéd). Sózd, borsozd és ízesítsd a zöldfűszereket. 2-3 percig fedő alatt párold, majd kanalazd bele a tejfölt. Zúdíts bele egy jó kupica balzsamot. Rottyants rajta egyet és már kész is.
Tálald rösztivel vagy főtt tésztával.

***********************************************************************************************

A balzsam egyfajta szláv keserűlikőr, leginkább az unikumhoz hasonlít, bár annál jóval markánsabb ízű. A legismertebb talán a Rigai Fekete Balzsam.  Én valami ukrán itallal készítettem, amit a hűtőben találtam. Mellé sütöttem egy fél szelet prágai sonkát. A fiúk teljesen oda voltak érte.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails

mert főzni jó Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino