egy üveg (kb. 500g-os) marinált erdei gomba keverék
egy nagy doboz tejföl
egy fej hagyma vagy egy arasznyi póré
só
bors
kakukkfű
rozmaring
egy kupica "balzsam" vagy valamilyen markáns keserűlikőr
Elkészítés
A hagymát vágd fel ízlés szerint - én karikára szoktam. Egy serpenyőben hevíts olajat és szórd bele a hagymát. Pár percig pirítsd, majd add hozzá a gombát (szükség szerint vágd apróbb darabokra mielőtt beletennéd). Sózd, borsozd és ízesítsd a zöldfűszereket. 2-3 percig fedő alatt párold, majd kanalazd bele a tejfölt. Zúdíts bele egy jó kupica balzsamot. Rottyants rajta egyet és már kész is.
Tálald rösztivel vagy főtt tésztával.
***********************************************************************************************
A balzsam egyfajta szláv keserűlikőr, leginkább az unikumhoz hasonlít, bár annál jóval markánsabb ízű. A legismertebb talán a Rigai Fekete Balzsam. Én valami ukrán itallal készítettem, amit a hűtőben találtam. Mellé sütöttem egy fél szelet prágai sonkát. A fiúk teljesen oda voltak érte.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése